sobota, 9. november 2013

Vsega je kriv ZAJEC


Ko gremo na morje, nesemo s seboj cel kup knjig, največ jih je ponavadi od Anje :). Letos pa je bil to moj kup, saj me je Kaja bogato opremila. Ker se prvi dan na plažo ponavadi (vsaj pri nas) odnese s seboj največ stvari, sem seveda vzala najtanšo knjigo :). Tako sem začela brati Zajčje leto in se na glas smejati. Seveda, sem po prvem plavanju ostala brez knjige, ker si jo je prisvojila Anja. Tako sva izmenično brali knjigo in se o njej toliko pogovarjali, da jo je na koncu prebral še mož. prav zanimovo je bilo, ko smo se po dolgem času pogovarjali o knjigi, ki smo jo vsi trije prebrali. Tudi Anja je bila presenetljivo navdušena nad njo, saj je pisateljev smisel za humor poseben. ali ti je všeč, al pa ne. Meni je :) Tako se je začelo moje branje knjig od finskega pisatelja Arto Paasalinna. Nadaljevala sem z branjem knjige Prikupna struparka, v katerem nastopa priletna gospa, katere lik se mi je zelo dopadel. 


Pa sem se iz mesta spet preselila v gozd, s knjigo Župnikov zverinski služabnik. Glede na naslov, sem bila malo skeptična in se kar malo ustrašila, kakšen zlodej bo ta služabnik, pa se je izkazalo, da je to prav prikupen medved :).


Nato sem prepotovala lep del sveta s knjgo Dedu za petami. Cel kup zanimivih dogodivščin in simpatičen konec.


Pa je prišel na vrsto Tuleči milinar. Od vseh njegovih prebranih knjig, mi je bila ta najmanj všeč. Kljub temu, mi ni žal, da sem jo prebrala. Pri knjigi se večkrat vprašaš kdo je tu nor, kar se na žalost tudi v današnjem vsakdanu.
Gozd obešenih lisic je spet knjiga, ki me je nasmejala do solz. Tu se prepletajo življenja različnih ljudi, prav zanimivo je, kako lahko potegneš ob branju vzporednice z vsakdanjim življenjem, pa če so napisane še tako pretirano, ali pa nerealno.


Trenutno pa berem Očarljivi skupinski samomor. Kljub naslovni temi, te knjiga kar potegne vase in ti da malo misliti.


Na mojem bralnem spisku sta še dve knjigi, ki sta še prevedni v slovenščino: Srečni človek in Rešitelj Surunen...potem pa bo že čas, da začnem brati še ostale knjige na spisku :).







5 komentarjev:

Andreja Z pravi ...

Res je tako, kot si napisala. Ga imaš rad ali pa ne. Jaz ga imam. Moj favoritka (zenkrat) Dedu za petami.

Urškin Raj pravi ...

Se strinjam. ALi ga imaš rad ali ne. In jaz ga imam. Tudi meni je naj Dedu za petami ;)

Vladuška pravi ...

Odlicno, jaz pa tega avtorja se ne poznam in zdaj si me navdusila, da vzamem kaksno njegovo knjigo v roke.

McCrafty /Klavdija pravi ...

Vladka, me veseli :).Predlagam, da začneš z zajcem... mislim, da ti bo všeč :).

Plutka. pravi ...

Paasilinna je zakon! :) Dedu za petami je tudi moja najljubša (trenutno :)).