ponedeljek, 20. april 2009

Škatlica in metuljčka



Kako že gre tisti rek...čez 7 let vse prav pride :)...no včasih že prej. Že kar lep čas nazaj nam je D. pokazala, kako se naredi nakit iz papiraj, iz Karen Marie čipk. Seveda je bilo treba takoj poskusit in tako je nastala ogrlica na spodnji sliki. In ker sem včeraj na hitro potrebovala škatlico, v kateri se bo podaril nakit, sem se spomnila, da imam še nakaj čipk na zalogi, leseno škatlico pa tudi. Škatlico sem pobarvala z bakreno barvo, metuljčke pa 3x premazala z medijem za utrjevanje papirja. Metuljčki so bili ravni in sem jih malo oblikovala s škarjami med premazi. Metuljčke sem prilepila na škatlico, notri dala nakit in darilce je bilo pripravljeno.

10 komentarjev:

Papirolina pravi ...

omg, tale verižica je pa krasna. kakšen medij pa je to? kje ga kupiš? čist si me očarala :)

Biljana pravi ...

o, kako lep metuljček

Alenka pravi ...

Zelo lepa škatlica, ogrlica je še lepša. Malo več povej o tem mediju za papir.

Tina pravi ...

Joj, kako lepa je prišla ogrlica. Pa ravno v oboto sem gledala te čipke v Prometeju in so se mi zdele predrage za kakšne voščilnice...ampak za nakit bi se pa splačalo!

McCrafty /Klavdija pravi ...

Po naše se mu verjetno reče Utrjevalec papirja ...ne vem, ke ni slovenskih navodil na steklenički. Imajo ga v Prometeju, je pa od Rayherja in paše pod Karen Marie klip, tako kot tudi "čipke". Lahko pa se uporabi tudi za izštancane rožice ali pa kaj drugega. Je pa tako, kot bi bil ene vrste lepilo, le da je prozoren in se nanaša s čopičem. Ko ga nanšaš moraš paziti, da ne zapolniš luknjic na čipkah. Pred utrjevanjem lahko čipke tudi poljubno pobarvaš. Več slojev narediš, bolj je trdno.

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

super ideja! Metuljček je krasen, škatlica je super.
Lp, Nataša.

K pravi ...

Jp, jp, čudovit učinek naredijo tele čipke. Sploh pri tebi, ki znaš :D

Hali pravi ...

Krasna škatlica in nakit tudi...mhmh nekje imam tudi jaz še prve poskuse s čipkami :-)

Anja pravi ...

Tole pa je čisto nekaj novega. Je pa krasno.

mateja pravi ...

zelo zelo lepo, prvič slišim za papirnat nakit, pa itak sem nora na metuljčke...