sreda, 17. februar 2010

Pottermanija

Pri nas vlada Pottermanija od lanskega novembra, ko je Anja prebrala prvo knjigo iz zbirke Harry Potter. Včeraj ja zaključila z branjem pete knjige, tako gremo danes v knjižnico po naslednjo :). Sprva sem mislila, da mi letos ne bo treba šivati kostuma za pust, tako kot prejšnja leta. Bom kupila čarovniški plašč in gor našila grb, pa bo narejeno. A ni šlo tako gladko. V trgovinah so imeli le pregrinjala (še to v veliki meri za vampirje), tako sem kupila blago in se lotila šivanja. Sliko grba sem sprintala na transfer za blago, obstrigla in našila na plašč, dodala gumba in elastiko za zapenjanje. Kravato, ki se zadaj zapenja na gumb, sem naredila kar iz ostanka flisa, na katerega sem z napihljivo barvo narisala rumene črte. Po naključju sem v eni od trgovin našla očala in eno čarovniško palico. Ker sem potrebovala dve, sem eno naredila iz fimo mase. Še Škraba in Hedwig, pa je bilo vse nared, pred nami sta bila Harry Potter in Ron Weasley :).
Ker pa je transfer za na blago v velikost A4, sta si punci lahko izbrali še dve slikici za na majici...ja, res je bila težka izbira :). Uganete katero si je izbrala Anja :) ?

V mapi z risbicami se najde polno risb, to sta le dve izmed njih. Leva je od Anje, desna pa od Naje :).
Takole pa izgleda list iz Anjinega zvezka, ki ima popisanih že veliko strani.

11 komentarjev:

Hali pravi ...

Imate pa res pravo MANIJO :-) Luštne so bile!

Renata pravi ...

Odlično šivanje! Pa na vse dodatke si tudi pomislila. Res krasno. Upam, da sta punci izrekli prave čarobne besede, zavihteli palčko v pravo smer in odgani zimo :-)

Vladuška pravi ...

Jaz ju popolnoma razumem, ker sem sama en taki mali manjak na Harry Potter-ja oz. na knjige bolje rečeno :-) Filmi mi niso všeč, so preveč posplošeni in manjka veliko detajlov, ki knjigo delajo zanimivo. In domišljija deluje 100 na uro. Tako da mi je bilo prav žal, ko sem prebrala zadnjo. Ampak vsega lepega je enkrat konec :-)

In tako kot je že Renata povedala, res si pomislila na vse detajle in odlično si se znašla in naredila vse pripomočke. Super.

Alenka pravi ...

Super manija-super kostuma!!!Bravo mami, pa lepo si se znašla.In jaz sem tudi uganila, da bo ena od maškarc HP!!
Tudi jaz upam, da sta dobro čarale in nam pričarale lepo in hitro prihajajočo pomlad:):)

MarikaGabez pravi ...

Kakšni cortiki sta!!!
In super čarovniška mami, ki je vse tole scoprala skupaj.

Nena pravi ...

tole pa je Potter manija :) po mojem se jo je tud mami mal nalezla ;)

Kate pravi ...

Hudo dobro si jih spedenala! No, seveda brez njune pomoči ne bi šlo, ne?! Je kakšna nagrada padla? :)

Papirolina pravi ...

super maškare :))

Damjana Ž. pravi ...

Ste res čist manični :)
Lepo ste se uštimal :)

Goga pravi ...

Tele maškare so bile pa res uspeh,tvoj ,ker si vse u nulo zašila in pripravila,njun pa ,ker sta bili res luštni Potterjevki :)).

BojaMoja pravi ...

:))) kok sta luštni :)))