sobota, 17. april 2010

Brezzobi

S tole sliko Brezzobega, me je Naja (4,5 let) presenetila, ko sem jo prišla iskati v vrtec. Naja do jeseni ni veliko risala, barvala je pa kar veliko. Potem pa je bilo, kot bi potegnil črto...kar naenkrat je začela risati različne stvari. Pri zgornji sliki, me je še posebej presenetilo, da je celo del repa pobarvala z rjavo barvo, kot je videla v filmu. Le oči niso prave barve, mi je razložila, da se rumena barva ne bi videla :). Odkar smo bili v kinu, kjer smo gledali risani film: Kako izuriti svojega zmaja, pa rišemo le še Brezzobega. Film je obe punci očaral...priznam, da je tudi mene ;). Z Anjo (9 let) sva si v knjižnici izposodili knjigo, po kateri so posneli film. Prebrala jo je v dveh dneh in je bila nad knjigo še bolj navdušena, kot nad filmom. Film se od knjige precej razlikuje, a je to sploh ni zmotilo. Zdaj ima na spisku za branje že novo knjigo: Učimo se zmajščine :)

Tako so pri nas doma spet popularni zmaji. Pravzaprav so vseskozi...le zadnjih 5 mescev je imel Harry Potter malo prednosti pred njimi. Anja je prebrala vseh sedem knjig o HP v 5 mesecih, a je branje še ni minilo in tudi HP je še vedno aktualen :). Trenutno bere Hobit-a, poleg pa prebere še cel kup krajših knjig.


Tole pa sta Anjini skici Brezzobega in psička. Anjino sliko Petelinjega zmaja sem že pokazala tukaj, imamo jih pa še kar nekaj. Anja riše že odkar se je naučila držati svinčnik v rokah, seveda takrat še letom primerno :). Je pa začela zelo kmalu risati bolj podrobno in z občutkom in sem kar malo ponosna na njo, saj meni prosto risanje ne gre preveč dobro od rok. Mogoče, pa nekoč nauči risat še mene :)

4 komentarji:

Kate pravi ...

Ja super tvoji punci tole obvladata! Mojstrici risanja! In branja (predsem Anja s HP-ji;) ).

Alenka pravi ...

Res lepe risbice zmajev, pa tudi kužek je zelo lep!!!Pridni in nadarjeni deklici imaš.Ja po kom že?:):):)

Suzy pravi ...

Malo sem spregledala tvoje zadnje objave. Zato pohvalim vse kar tukaj. Tisti obeski so čudoviti, punci lepo rišete....

Hali pravi ...

Tamali dve razturata...Anja je pa bralka in pol!