četrtek, 10. maj 2012

Štejem, štejem...


Štejem, štejem, pa mi vedno ena manjka.....Zvezdica Zaspanka ...eden najlubših citatov botra Meseca in pravljice Zvezdica Zaspanka, ki sem jo poleg Pekarne Mišmaš najraje poslušala. To je bilo takrat, ko smo še sedeli poleg radia in poslušali kasete...naši otroci bi zdaj verjetno rekli: Kaj pa je to kaseta, kaj za na kruh namazat ?:). Naši punci sta jo prav tako poslušali preko radia, le na CD-ju :), tudi lutkovna predstava nam je bila všeč. Katera pravljica je bila pa vam najljubša ?


Poleg štetja perlic seveda :), pa sem že pri branju četrte knjige zbirke Pesmi ledu in ognja, George R.R. Martin-a, se pravi Vranje gostije...trenutno spremljam tudi nadaljevanko Igra prestolov (naslov prve knjige) - drugo sezono in sem že zdaj nestrpna, ko vem, da bo še dolgo časa do naslednje sezone :), kaj šele te, ki jo sedaj berem :).


Anja pa je čisto lep čas navdušena nad Gospodom Gnilcem, včeraj je prinesla iz knjižnice dva nova dela in je bila čist navdušena :). Mislim, da je prve tri dele prebrala že po 2x, 3x :o)...Je pa Pižamo super poslušati tudi "v živo", se splača. Kaj pa vi trenutno berete?





4 komentarji:

Vladuška pravi ...

Tudi jaz sem zelo rada poslušala Zvezdico Zaspanko na kaseti :))) Mi je bila ena najljubših. Drugače pa sem tudi lani in predlani na morju padla v Igro prestolov. Nadaljevanka me sicer ni potegnila vase, knjige pa zelo zelo zelo :))) Trenutno berem en roman, celo v angleščini, da malo vidim, kako mi to gre. Me muči, da bi si nabavila Kindle, tam pa so bolj kot ne na voljo samo knjige v tujih jezikih. Čeprav še vedno najraje držim v roki staro dobro knjigo, pa ta e-varianta tudi ni slaba za dopust, saj je velika razlika v prtljagi, glede na to da midva vlačiva zraven eno gajbo knjig :)) Lepo bodi.

Andreja pravi ...

Jaz sem pa kot otrok zelo rada poslušala (na vinilni plošči zelene barve)Žabjega kralja. Med knjigami pa mi v zadnjem času pašejo kriminalke - Dekle z zmajskih tatoojem in podobno,..

McCrafty /Klavdija pravi ...

Dekle z zmajskim tatujem je tudi še na mojem spisku neprebranih knjig, filme sem pa že pogledala :)...a bom kljub temu še prebrala knjige. Sem pozabila napisat, da me pa ena stvar pri tej zbirki moti...debelina in teža knjige, saj najraje berem v ležečem položaju :) Sem pa tudi jaz že malce začela brati v angleščini, dve lažji sem že, zdaj pa vmes še malo berem Igro prestolov v ang,ker je malo lažje, ko že poznam vse like in spet kaj novega opazim, na kar v prvem branju nisem bila pozorna...no in potem se čudim, da Anja isto knjigo prebere večkrat :)

Nena pravi ...

Zvezdica zaspanka, pa Medvedek zleze vase....oh pri tej pravljici sva s sestro več kot neuspešno poskušale kako se to naredi :), pa Krojaček hlaček in še in še....seveda sva to preposlušali na kasetah. Pa moja otroka tudi....oh pa na Čebelico Majo n smem pozabit
kar se pa branja tiče sem pa zadnje čase bolj slabo......že od lani se mi na omarici praši Slepec iz Seville :(