ponedeljek, 14. januar 2013

Knjige


Sem vesela vaše vzpodbude za pisanje objav, hkrati pa imam zdaj kar malo treme, da mi ne bo uspelo :)...a če se bomo med seboj bodrile, bo šlo lažje. Pa naj bo ta objava namenjena knjigam. Kot je že znano, imamo doma enega velikega knjižnjega molja :) - Anjo. Kar na1x imamo premalo polic za knjige :). Ker tudi sama rada berem, sem že kmalu Anji začela brati pravljice pred spanjem. Kadar je bilo treba kaj vzgojno zagroziti, prepoved risank ni nič zalegla, če pa si rekel, da ne bo večerne pravljice, je bila pa pesem takoj drugačna. V drugem razredu, pa sva začeli z branjem zbirke Narnija. Uf kolikokrat sem imela suho grlo, saj manj kot poglavje, nisem smela prebrati :)...potem pa je sama nadaljevala s Harry Potterjem itd.Trenutno je pri nas aktualen Hobit, a o tem kdaj drugič. Tokrat se bom ustavila pri zbirki knjig Kako izuriti svojega zmaja. Ker zmaje obožujemo že od nekdaj, nas je seveda istoimenski risani film čisto očaral. Anja je nato prebrala vse tri knjige, ki so do sedaj prevedene in bila nad njimi še bolj navdušena. Po večkratnem branju le teh, se je začela pritoževati, zakaj niso prevedli še ostalih knjig. Očitno jo je en od dobrih mož slišal in ji je prinesel četrto knjigo How to Cheat a Dragons course.
Knjiga je napisna v angleškem jeziku, a ji to ni delalo težav. Kakšno vriskanje in navdušenje je bilo, ko je knjigo dobila, noro.
Tudi naša tamlajša (upam, da sem prav napisala, ker tamala ne smem :) ima rada knjige. Brati se še učimo, tako z večernim branjem nadaljujemo. Tudi ona je dobila za darilo knjigo: Big Book of Science Thing to make and do...in ker je očitno dobri mož kupil darila kar v isti trgovini-Bookdepository, je tudi njena knjiga v angleščini :). V knjigi so super ideje za izdelke, ki jih lahko večino naredi sama, le material ji moram pripraviti. Slike so nazorne, če je treba kaj prebrati, pa pomagam jaz :). Kmalu pokažem še kakšen izdelek.

2 komentarja:

Vladuška pravi ...

To je super, da ste takšni knjigožeri in kaj bi mi brez Bookdepository-ja :)

Špela pravi ...

Zmaji pri vas, pri nas pa dinozavri. In ja, tudi pri nas je premalo knjižnih polic ;) Mi je pa tale druga knjiga zanimiva, ker oba rada kaj ustvarjata in zna bit, da jo bom šla poiskat na Bookdepository. Lepo je imeti knjižne molje v hiši ;)